През годината имахме и много добри новини – може да ги

...
През годината имахме и много добри новини – може да ги
Коментари Харесай

Кои са българските успехи през 2017г.?

През годината имахме и доста положителни новини – може да ги назовем мотиви за горделивост или просто триумфи. Вероятно сте ги запомнили, тъй като тези хора реализираха доста, макар всички компликациите.

Първото достижение за 2017 година е софтуерният „ Оскар ” на Владимир Койлазов. Той беше отличен поради приноса си в развиването на киноиндустрията. Заедно със съдружника си Петър Митев създали най-популярната в света технология за 3D визуализация. Тя е употребена за филмите „ Аватар ”, „ Игра на тронове ”, „ Дедпул ”, „ 300 ” и стотици други.

Друг българин – Теодор Ушев, беше на крачка от това да получи най-престижната киностатуетка. И по този начин всички чухме и гледахме „ Сляпата Вайша ”.

Лесно се видя геният на различен човек – Кристиан - още през 2015-а в X Factor. Две години по-късно всички чуха неговия „ хубав безпорядък ” на „ Евровизия ”.

Над всичко два пъти през 2017 година беше Боян Петров. И то единствено година след тежка злополука в Кресненското дефиле. Той към този момент е с още два осемхилядника по-близо до задачата си – да изкачи 14-те най-високи върха на планетата без спомагателен О2.

Още един българин през 2017-а сигна до върха – този на един от най-престижните шампионати за електронни игри. Може и да не сте запомнили името му – Иван Иванов, само че над 17 хиляди души в залата на надпреварата и над 5 милиона души онлайн видяха успеха на тим „ Liquid ” – един от тях е 22-годишният мъж от Варна. След доста часове пред компютъра, Иван стига до финала на шампионата по Dota 2 и към този момент е с 2 милиона $ по-богат.

Богатствата обаче надалеч не са единствено в парите. Оказа се, че когато стигнеш дъното, намираш историческите благосъстояния на Черно море. Тази година завърши най-мащабната подводна експедиция в света. И то не къде да е, а в Черно море. Учените за първи път снимаха 60 кораба, потънали преди епохи, и стотици артефакти, които ни разкриват живота на античните хора.

Постиженията на 2017 година обаче не са единствено в огромните награди, извоюваните състезания, науката или изключителната устойчивост. Зад доста от триумфите не стоят компании, уредници или спонсори – като да вземем за пример десетките медали, които завоюваха възпитаници от надпревари в Китай, Англия, Иран и описът продължава. Всеки ден е достижение и за многото хора в потребност, на които дружно помогнахме. Но първо те си помогнаха сами - все пак.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР